Gdzie i kiedy?
różne miejsca, szczegółowe informacje poniżej
Od: piątek, 21 października 2016, 11:30
Do: niedziela, 30 października 2016, 21:15
Za ile?
39 zł
Ponad 20 szczecińskich restauracji bierze udział w jesiennej edycji festiwalu Restaurant Week.
Restaurant Week rozpocznie się w piątek, 21 października i potrwa do 30 października. W wydarzeniu bierze udział ponad 20 szczecińskich restauracji. Z tej okazji lokale przygotowały specjalne festiwalowe menu, składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Klienci mają do wyboru dwa zestawy (zazwyczaj mięsny i wegetariański) i za każdy zapłacą 39 zł. Rezerwacja stolików już trwa (za pośrednictwem strony restaurantweek.pl).

Hasło przewodnie jesiennej edycji Restaurant Week brzmi „Towarzyskość to zdrowie!”, a co za tym idzie wyjście do restauracji w większym gronie jest nagradzane, tj. przy rezerwacji 8-osobowego stolika, ósmy gość je za darmo.

W Szczecinie ten kulinarny festiwal odbędzie się po raz drugi i wezmą w nim udział następujące lokale: Avanti, Bombay, Buddha Thai & Fusion Restaurant, Binowo Park, Bohema, Ceglana, Dzika Gęś, Fabryka Szczecińska, mąka.bar, Na Kuńcu Korytarza, Niebo, Nowy Browar, Paladin, Plenty, Public Fontanny, Portofino, Ricoria, Rozmaryn, Secesja, Spiżarnia Szczecińska, The Greek Ouzeri, Tokyo, Vincent i Virga.

Restaurat Week to festiwal jedzenia odbywający się w całej Polsce. Poza Szczecinem od 21 do 30 października w okazyjnej cenie będzie można zjeść również w lokalach w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi, Katowicach, Lublinie, a także Białymstoku i Toruniu. W Polsce impreza odbywa się od 2014 roku, Szczecin bierze w niej udział po raz drugi.