Gdzie i kiedy?
Łaźnia przy ul. Koński Kierat 14/15
niedziela, 20 marca 2016, 15:00
Za ile?
15 zł albo wegańskie danie
W niedzielny wieczór, 20 marca, o godz. 17:00 Łaźnia przy Końskim Kieracie 14/15 zaprasza na wspólną konsumpcję wegańskich pyszności w ramach kolejnej edycji Kuchni Społecznej. Wszystkie potrawy przygotowane są przez uczestników spotkania i wystawiane na jednym wspólnym stole tak, aby każdy mógł ich spróbować. Dwie godziny wcześniej rozpoczną się warsztaty gotowania, podczas których będzie można się dowiedzieć jak przyrządzić coś pysznego z roślin (w sam raz na wielkanocne śniadanie).
WSTĘP: potrawa wegańska lub 15 zł

Organizatorzy proszą o przyniesienie swoich sztućców i talerzyków/miseczek - wszystkie dania wystawione będą na jeden stół tak, aby każdy mógł ich spróbować. Warto też więc - jeśli przyniesie się jedzenie - zadbać o odpowiedni sprzęt do nakładania go. Podpisanie dania, wypisanie na kartce składników, albo chociaż alergenów - również mile widziane.

*UWAGA!
Prosimy, żeby były to wyłącznie posiłki nie zawierające mięsa (w tym ryb) ani żadnych składników odzwierzęcych, tj. mleka i jego przetworów, niektórych margaryn (zawierają tłuszcze zwierzęce), jajek, miodu, żelatyny, lecytyny i laktozy. (Inspiracji szukajcie np. na stronie http://www.puszka.pl/ lub setkach wegańskich blogów: http://empatia.pl/przepisy).

*Płacąc wspierasz:
- OTWARTE KLATKI (https://www.facebook.com/otwarteklatki?fref=ts)
- BASTA! (https://www.facebook.com/Basta.Szczecin?fref=ts)