Gdzie i kiedy?
Piwnica Kany
Plac Św. Piotra i Pawła 4/5
niedziela, 15 marca 2015, 16:00
Za ile?
10 zł albo roślinne danie
Kolejna edycja Kuchni Społecznej!

Zapraszamy w niedzielę, 15 marca, o godzinie 16:00 do Piwnicy Kany na wspólne roślinne ucztowanie! To doskonała okazja, aby podjąć się przygotowania wegańskich dań wielkanocnych - tak na próbę, żeby zobaczyć jakie to łatwe!

Po posiłku, o godzinie 17:00, zapraszamy na Spotkanie z Weganizmem pt. "Nie smaruj się tym, czego nie możesz zjeść", czyli pokaz tworzenia roślinnych, naturalnych kosmetyków.

*** Wstęp na Kuchnię Społeczną (za osobę) - 10 zł lub roślinne danie

Wstęp na Spotkanie z Weganizmem - za darmo

*** Płacąc wspierasz:
- OTWARTE KLATKI (https://www.facebook.com/otwarteklatki?fref=ts)
- BASTA! (https://www.facebook.com/Basta.Szczecin?fref=ts)

Prosimy o przyniesienie swoich sztućców i talerzyków/miseczek - wszystkie dania wystawione będą na jeden stół tak, aby każdy mógł ich spróbować. Warto też więc - jeśli przyniesie się jedzenie - zadbać o odpowiedni sprzęt do nakładania go. Podpisanie dania, wypisanie na kartce składników albo chociaż alergenów - również mile widziane.

Uwaga! Prosimy, żeby były to wyłącznie posiłki, które nie zawierają mięsa (w tym ryb) ani żadnych składników odzwierzęcych, tj. mleka i jego przetworów, niektórych margaryn (zawierają tłuszcze zwierzęce), jajek, miodu, żelatyny, lecytyny i laktozy (inspiracji szukajcie np. na stronie http://www.puszka.pl/ lub setkach wegańskich blogów: http://empatia.pl/przepisy).