Wstęp: wegańskie danie (przynosisz ulubioną potrawę i wchodzisz za darmo) lub 10 zł
Miejsce: Małpi Gaj przy Dworcowej 19
Wspieramy: szczecińskie działania na rzecz zwierząt
- Zabierz ze sobą talerz/miskę + sztućce
- Napoje do kupienia na barze
- Opisz swoją potrawę!
-> podaj nazwę, skład, a przynajmniej alergeny (orzechy, gluten itp.)
-> załącz przepis to opublikujemy go potem na naszym blogu
Uwaga! Prosimy, żeby były to wyłącznie posiłki nie zawierające mięsa (w tym ryb) ani żadnych składników odzwierzęcych tj. mleka i jego przetworów, niektórych margaryn (zawierają tłuszcze zwierzęce), jajek, miodu, żelatyny, lecytyny i laktozy. (Inspiracji szukajcie np. na stronie http://www.puszka.pl/ lub setkach wegańskich blogów: http://empatia.pl/przepisy).
Cel: Chcemy stworzyć cykl otwartych spotkań, które będą promować smaczną i zdrową kuchnię roślinną, a zarazem będą wspierać organizacje działające na rzecz praw i interesów zwierząt. Zachęcamy wszystkich do wegańskich eksperymentów kulinarnych, jak i zapraszania osób, które nie przepadają za gotowaniem, a chętnie spędzą miło czas, zajadając przygotowane przez nas smakołyki
Regulamin:
1) Każdy uczestnik przynosi przynajmniej jedną wegańską potrawę, osoby, które nie mają czasu bądź nie lubią gotować ofiarowują 10 zł darowizny.
2) Wszystkie potrawy wykładamy na jeden stół, tak by każdy mógł spróbować wielu różnych dań.
3) W trosce o środowisko przynosimy swoje talerzyki i sztućce (nie chcemy produkować plastikowych odpadów).
4) Zebrane pieniądze przekazujemy na organizacje związane z obroną praw zwierząt i promowaniem weganizmu.
Pieniądze: Zbiórka z 10 zł w tym miesiącu wspierać będzie szczecińskie działania na rzecz zwierząt, w tym: https://www.facebook.com/Basta.Szczecin
Na miejscu:
- benefitowe stoisko Szczecińskiej Inicjatywy na Rzecz Zwierząt BASTA!
- benefitowe stoisko Stowarzyszenia OTWARTE KLATKI
- potrawy, które każdy z nas przyniesie
- do podgrzania dań kuchenka indukcyjna
Komentarze
0