Musztardowe lody, dymiące drinki czy ravioli z wody różanej to tylko niektóre z wyjątkowych potraw, jakie można wyczarować w kuchni molekularnej. Ten kreatywny rodzaj gotowania wykorzystuje wiedzę naukową, aby osiągnąć doskonały smak potraw i zaserwować je w zaskakujących formach. Już w nadchodzący weekend, z okazji Dnia Kobiet, odwiedzający Galerię Kaskada będą mieli okazję doświadczyć flirtu sztuki kulinarnej z prawami fizyki oraz chemii i delektować się zupełnie wyjątkowymi smakami.
W dniach 7 i 8 marca w godzinach 13.00 – 18.00 w Galerii Kaskada główną rolę w kuchni przejmą mężczyźni, którzy przygotują wyśmienite dania według zasad najnowszego trendu światowej gastronomii – kuchni molekularnej. Kucharze zaserwują odwiedzającym centrum, a w szczególności paniom, tak nietypowe dania jak bezy z ciekłego azotu, toffi z jabłkiem w jadalnej folii czy dekonstruowane owoce z musem z xantaną. Będzie smacznie i widowiskowo.
Dodatkowo mnóstwo atrakcji zapewni zespół profesjonalnych barmanów, którzy zaproszą panie na warsztaty. Pod okiem mistrzów sztuki barmańskiej panie poznają tajniki przygotowywania drinków z różnych stron świata, ale będą też miały okazję nauczyć się jak w przyszłości samodzielnie komponować przepyszne koktajle.
W niedzielę, 8 marca, panie odwiedzające naszą Galerię zostaną również obdarowane wiosennymi tulipanami przez przystojnych modeli.
Komentarze
0