Gdzie i kiedy?
Piwnica Kany
Plac Św. Piotra i Pawła 4/5
niedziela, 15 lutego 2015, 13:30
Za ile?
wstęp wolny
O przemyśle rybnym mówi się niewiele. Funkcjonuje z dala od nas, więc rzadko mamy okazję zobaczyć, jaką drogę karpie, pstrągi, łososie, dorsze, flądry i inne ryby muszą przebyć, żeby trafić jako produkty do sklepów. Przyjrzymy się współczesnym hodowlom ryb i powszechnie stosowanym praktykom. Porozmawiamy też o współczesnych metodach połowów i konsekwencjach ogromnego ludzkiego apetytu na zwierzęta wodne dla środowiska.

Monika Kuźniewska - doktorantka w Katedrze Ekonomii Akademii Leona Koźmińskiego, zajmuje się środowiskowym i społecznym kosztem chowu przemysłowego zwierząt; interesuje się metodami produkcji żywności odzwierzęcej i zagadnieniami związanymi z bezpieczeństwem żywnościowym.

Po spotkaniu o godzinie 15:00 zapraszamy na Kuchnię Społeczną, wstęp 10 zł lub wegańskie danie

Organizatorzy:
Szczecińska Inicjatywa na Rzecz Zwierząt BASTA!
Piwnica Kany 

Spotkania z Weganizmem - "Czas aquokalipsy"
15 lutego 2015 r. (niedziela), godzina 13:30, wstęp wolny
Piwnica Kany, pl. Św. Piotra i Pawła 4/5, Szczecin