Około 20 szczecińskich restauracji bierze udział w jesiennej edycji festiwalu Restaurant Week. Z tej okazji każda przygotowała specjalne festiwalowe menu i w każdej za trzydaniowy posiłek zapłacimy 39 zł. Od dzisiaj można rezerwować stoliki.
Druga edycja Restaurant Week w Szczecinie rozpocznie się w piątek, 21 października i zakończy w niedzielę, 30 października. W tym terminie w kilkunastu szczecińskich restauracjach trzydaniowy posiłek ze specjalnego, popisowego menu zjemy w okazyjnej cenie 39 zł. Goście mają do wyboru dwa warianty menu, każdy z przystawką, daniem głównym i deserem. Na koniec podane dania będzie można ocenić.

W festiwalu biorą udział m.in.: Binowo Park, Bohema, Ceglana, Dzika Gęś, Fabryka Szczecińska, Na Kuńcu Korytarza, Niebo, Nowy Browar, Paladin, Plenty, Public Fontanny, Ricoria, Rozmaryn, Secesja, Spiżarnia Szczecińska, The Greek Ouzeri, Vincent i Virga. Jak informują organizatorzy, nie wszyscy restauratorzy wypełnili swoje menu, dlatego na dniach do listy lokali będą dołączały kolejne. Warto więc śledzić stronę www.restaurantweek.pl. Tam też od 29 września można rezerwować stoliki.

Hasłem tegorocznej edycji festiwalu jest „Towarzyskość to zdrowie!”. Aby tę szczecińską towarzyskość rozbudzić jeszcze bardziej, przy rezerwacji 8-osobowego stolika, ósmy gość odwiedza restaurację za darmo.

Restaurat Week to festiwal jedzenia odbywający się w całej Polsce. Poza Szczecinem od 21 do 30 października w okazyjnej cenie będzie można zjeść również w lokalach w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi, Katowicach, Lublinie, a także Białymstoku i Toruniu. W Polsce impreza odbywa się od 2014 roku, Szczecin bierze w niej udział po raz drugi.