Prawdziwe risotto z szafranem, focaccia, gyros czy pesto to tylko kilka propozycji dla klientów restauracji Perseusz. Podczas gotowania używa się świeżych rozmarynu i szafranu, które są nieocenionymi przyprawami w wielu zagranicznych przepisach. Potrawy serwowane przez szefa kuchni ma najwierniej oddawać śródziemnomorskie smaki, by jedzenie stało się doświadczaniem całej kultury ciepłych krajów.

Na Warszewie działa już nowa restauracja Perseusz Ristorante, która oferuje w swoim menu dania greckie, włoskie oraz hiszpańskie.

Dewizą kuchni śródziemnomorskiej jest prostota, w której tkwi sekret pysznych zdrowych potraw. Zioła oraz pozostałe produkty muszą być świeże, by serwowane dania przywodziły na myśl ogrody pachnące ziołami oraz przyprawami. Olej zastąpiony będzie zdrową oliwą z oliwek, a klient, według włoskiej mądrości, podczas wizyty w restauracji staje się gościem albo raczej członkiem rodziny.

- Chcemy, żeby smaki naszych potraw kojarzyły się naszym klientom z miłymi widokami znad śródziemnomorskich plaż – mówi Aleksander Wilusz, kierownik restauracji. - Chcemy też, by klient przychodząc do nas czuł, że jest naszym gościem i będzie traktowany wyjątkowo. Wierzymy, że potrawy z naszego menu pomogą sprawić, by każdy zapominał o swoich troskach. Wymagający klient, który po pracy lub wieczorową porą chciałby zjeść dobry posiłek w miłej atmosferze, powinien odwiedzić naszą restaurację.

Włochy to nie tylko pizza. Sałatka, którą jadasz to nie gyros

Włochy kojarzą się tylko z makaronem i pizzą, a przecież stamtąd pochodzą również wyśmienite sery, świeże mięso, wyborne wędliny oraz niesamowita różnorodność regionalnych potraw. Grecki gyros ciągle traktowany jest jako przekąska, szybka sałatka na imprezę czy fast food. To jednak danie wymagające delikatności, odpowiedniego podejścia oraz oryginalnych greckich produktów, takich jak jogurt, o którym często się zapomina.

Perseusz Ristorante proponuje nie tylko pizzę, makarony i gyros, ale wiele innych dań, bazujących na oryginalnych przepisach Hiszpanii, Grecji i Włoch. Nie zabraknie też pomysłów na dania wegańskie i wegetariańskie. W menu znajdą się również typowe propozycje takie jak frytki, ale przygotowywane będą one bez smażenia „na sucho”, tak by były bardziej przyjazne dla zdrowia.

Lokal znajduje się przy ulicy Rostockiej 110A na Warszewie, a dowóz w odległości 4,5 km od restauracji jest bezpłatny.

 

Pizzeria Perseusz

ul. Rostocka 110A, Szczecin

tel. 690 517 721

https://www.facebook.com/PerseuszRistorante/